Olej z pestek malin kosmetyczny 50 ml

OLEJ Z PESTEK MALIN /Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil/

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega 3,6, witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

MALINA (Rubus)

Inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne.

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

Producent: Etja

26.40 zł
  • Produkt jest dostępnyniedostępny
  • Wysyłka: od 0.00 zł
  • Dostawa w ciągu wysyłka natychmiastowa
Ilość:
szt.
Zapytaj o produkt

Opis

OLEJ Z PESTEK MALIN /Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil/

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega 3,6, witaminy A i E oraz kwas elagowy mający właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej działa przeciwalergicznie, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dzięki temu przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

MALINA (Rubus)

Inaczej jeżyna. Roślina pochodzi z rodziny różowatych. Nazywana maliną ze względu na czerwoną barwę owoców i ich łatwego odpadania od dna kwiatowego. Krzewy zazwyczaj są łukowato wygięte lub wykładają się nisko na ziemi.Pod ziemią tworzą podziemne klącza i rozłogi, dzięki którym się rozprzestrzeniają. Owoce występują w odmianie kwaśnej lub słodkiej i są jadalne.

Olej z pestek malin oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%
  • dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrności
  • kąpiel ujędrniająco-regenerująca.
  • można stosować w produktach przeznaczonych w pielęgnacji okolicy oczu, szyi oraz dekoltu

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

 

Koszt dostawy

Paczkomaty 11.99 zł
Kurier Standard 16.00 zł
Poczta Polska 13.99 zł
Odbiór osobisty w Elblągu 0.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 10 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 11 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 12 40.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 13 64.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa B 100.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa C 110.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa D 127.00 zł

Opinie

Pomóż podjąć decyzję innym - wystaw ocenę i komentarz

Twoja ocena pomoże innym podjąć decyzję o wyborze odpowiedniego produktu.

Dodaj opinie