Olej kosmetyczny z pestek róży tłoczony na zimno 30 ml

Olej z pestek róży rdzawej tłoczony na zimno, nieoczyszczony. Nie zawiera sztucznych barwników, zapachów ani konserwantów.

Olej z róży doskonale nawilża i uelastycznia skórę, a zawarte w nim witamina C i E będące silnymi antyutleniaczami spowalniają procesy starzenia się skóry. Olej z róży przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej , wrażliwej i wysuszonej długotrwałym promieniowaniem słonecznym. Olej ten cechuje przyjemny , naturalny zapach oraz lekka konsystencja. Po wchłonięciu się pozostawia w dotyku jedwabiście delikatną skórę.

Najczęściej używany w czystej postaci w szczególności na twarz, szyję i dekolt. Ze względu na działanie zmniejszające i zapobiegające powstawaniu rozstępów i blizn polecany jest również na inne partie ciała, jak piersi, pośladki, brzuch i uda. Jest to wyjątkowy, bardzo cenny pod względem składu olej. Posiada idealną równowagę kwasów tłuszczowych, tj kwasu linolowego i alfalinolenowego, co przekłada się na jego wybitne właściwości pielęgnacyjne skóry. Innym cennym składnikiem oleju z róży jest kwas retinowy, który wykazuje działanie regenerujące skóry, jak blizny, rozstępy, przebarwienia. Wykazuje działanie złuszczające, przez co poprawia wygląd skóry i zmniejsza glębokość , a tym samym widoczność zmarszczek.

Pojemność: 30 ml. Opakowanie z praktyczną pipetą.

Producent: Olvita

28.50 zł
  • Produkt jest dostępnyniedostępny
  • Wysyłka: od 0.00 zł
  • Dostawa w ciągu wysyłka natychmiastowa
Ilość:
szt.
Zapytaj o produkt

Opis

Olej z pestek róży rdzawej tłoczony na zimno, nieoczyszczony. Nie zawiera sztucznych barwników, zapachów ani konserwantów.

Olej z róży doskonale nawilża i uelastycznia skórę, a zawarte w nim witamina C i E będące silnymi antyutleniaczami spowalniają procesy starzenia się skóry. Olej z róży przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej , wrażliwej i wysuszonej długotrwałym promieniowaniem słonecznym. Olej ten cechuje przyjemny , naturalny zapach oraz lekka konsystencja. Po wchłonięciu się pozostawia w dotyku jedwabiście delikatną skórę.

Najczęściej używany w czystej postaci w szczególności na twarz, szyję i dekolt. Ze względu na działanie zmniejszające i zapobiegające powstawaniu rozstępów i blizn polecany jest również na inne partie ciała, jak piersi, pośladki, brzuch i uda. Jest to wyjątkowy, bardzo cenny pod względem składu olej. Posiada idealną równowagę kwasów tłuszczowych, tj kwasu linolowego i alfalinolenowego, co przekłada się na jego wybitne właściwości pielęgnacyjne skóry. Innym cennym składnikiem oleju z róży jest kwas retinowy, który wykazuje działanie regenerujące skóry, jak blizny, rozstępy, przebarwienia. Wykazuje działanie złuszczające, przez co poprawia wygląd skóry i zmniejsza glębokość , a tym samym widoczność zmarszczek.

Pojemność: 30 ml. Opakowanie z praktyczną pipetą.

Olej ten nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju cery. Przeznaczony głównie do pielęgnacji twarzy, szyi i dekoltu. Znajduje również zastosowanie w pielęgnacji włosów, oraz ciała jako kosmetyk antycelulitowy. Olej przebadany dermatologicznie i alergicznie. Można go stosować w stężeniu 100 % bezpośrednio na skórę.

Po otwarciu zaleca się przechowywać olej w lodówce.

Informacje o terminach i kosztach wysyłki, sposobach zamawiania itd. znajdziesz powyżej po prawej stronie, w menu "Szybka pomoc".

 

Koszt dostawy

Paczkomaty 11.99 zł
Kurier Standard 16.00 zł
Poczta Polska 13.99 zł
Odbiór osobisty w Elblągu 0.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 10 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 11 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 12 40.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 13 64.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa B 100.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa C 110.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa D 127.00 zł

Opinie

Pomóż podjąć decyzję innym - wystaw ocenę i komentarz

Twoja ocena pomoże innym podjąć decyzję o wyborze odpowiedniego produktu.

Dodaj opinie