Olej awokado kosmetyczny BIO 50 ml

NATURALNY OLEJ AVOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą.

Olej Avokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO

DRZEWO AVOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

Producent: Etja

12.70 zł
  • Produkt jest dostępnyniedostępny
  • Wysyłka: od 0.00 zł
Ilość:
szt.
Zapytaj o produkt

Opis

NATURALNY OLEJ AVOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Olej z avocado łatwo wchłania sie w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, substancji mineralnych i protein. Nawilża i ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne łagodząc obrzęki na skórze. Przeznaczony do skóry bardzo suchej, dojrzałej, starzejącej się i wrażliwej. Niesie pomoc w walce z łuszczycą i egzemą.

Olej Avokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO

DRZEWO AVOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo avocado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, gdzie zaliczane są do owoców pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

SPOSÓB UŻYCIA

  • w domowym zaciszu stosowany bezpośrednio na skórę

  • nawilżający masaż w własnym zakresie

  • zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu

  • Kąpiel - dodanie ok. jednej łyżki stołowej (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) wody, intensywnie nawilży nasza skórę, którą zazwyczaj woda wysusza.

  • Z powodu bezwonnego zapachu i neutralnego koloru jest idealnym dodatkiem do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.

  • do produkcji profesjonalnych kremów.

  • moczenie stóp

HISTORIA

Dobroczynne właściwości avocado był wykorzystywane juz ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu

POCHODZENIE

Meksyk

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Koszt dostawy

Paczkomaty 11.99 zł
Kurier Standard 16.00 zł
Poczta Polska 13.99 zł
Odbiór osobisty w Elblągu 0.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 10 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 11 69.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 12 40.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa 13 64.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa B 100.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa C 110.00 zł
Poczta Polska zagranica - strefa D 127.00 zł

Opinie

Pomóż podjąć decyzję innym - wystaw ocenę i komentarz

Twoja ocena pomoże innym podjąć decyzję o wyborze odpowiedniego produktu.

Dodaj opinie